16/04/2015

Winkels: van vintage tot fashion

Op Strijp-S is het ook goed winkelen, zeker in combinatie met een terras zoals bij Caffee Allee of Bagel and Beans. Aan de Torenallee zelf zitten namelijk enkele bijzondere winkels. Ook bij de Machinekamer vind je enkele modezaken zoals van MLY.

Winkels aan de Torenallee

Blikvanger is de Urban Shopper: een verzameling van kleine winkels. Je shopt hier mode in diverse stijlen – van vintage & zelfgemaakt, bijzondere merken en schoenen, tot zelfs meubels – maar kunt ook terecht voor een tattooshop. Urban Shopper is misschien wel het beste uit te leggen als een indoor designmarkt.

Op de hoek van de Urban Shopper zit naast Bagel and Juice de bijzondere ijsspecialist Inteligencia ICE. Denk aan bijzondere smaakcombinaties van groenten en andere experimenten. Aan dezelfde kant zit ook StudioRUIG: Een modemerk van drie designers.

Aan de andere kant, rechts van Urban Shopper, zit sinds kort MLY. Oprichtster Emily Hermans is een beetje Eindhovens trots op modegebied, mede dankzij haar Eindhoven jurk. MLY zat voorheen in het Ketelhuis en is nu verhuisd naar de Torenallee, waar voorheen Out of the Blue zat. Eigenlijk een permanente mini-expositie van de Dutch Design Week.

Tussen het Klokgebouw en Anton/Gerard in, vind je verbonden aan het Ketelhuis de Machinekamer. In dit gebouw hebben creatieve modemerken hun krachten gebundeld zoals het jeansmerk Lois en kleurrijk kinderkledingmerk 4funkyflavours.

¡Hola! – De Hipste Kinderkledingbank

Aan de overkant van de brede boulevard zit een bijzondere winkel: ¡Hola! Deze shop – De Hipste Kinderkledingbank – wil kinderen in de leeftijd van 0-16 jaar uit arme gezinnen ook aankleden met hippe en goede kleding.

¡Hola! werkt, net als het restaurant Soulkitchen een deur verder, met jong volwassen met een aandoening binnen het autistisch spectrum. Deze manier van dagbesteding wordt vanuit Futuris verzorgt.

Urban Shopper - Torenallee Strijp-S Eindhoven