02/05/2015

Vershal Het Veem

Onderin het Veemgebouw vind je de foodcourt: Vershal Het Veem. In deze overdekte markthal vinden lokale, kleine ondernemers een plek om hun eten en drinken te slijten. De vershal is daarmee een soort mediterraanse markt waar je niet alleen kunt proeven en eten, maar ook terecht kunt voor je dagelijkse boodschappen. Ook kun je er lekker overdekt een hapje eten of een biertje drinken.

Vershal het Veem Strijp-S Eindhoven

Vershal het Veem Strijp-S Eindhoven

De verantwoordelijke Eindhovense woningcorporatie Trudo heeft over de markthal in 2014 een impressie online geplaatst. Op 1 mei 2015 is de naam Vershal het Veem onthuld met grote bestickering op de buitenzijde van het Veemgebouw.

In de Vershal is het de bedoeling dat je niet alleen luxe producten vindt, maar ook terecht kunt voor je dagelijkse boodschappen. Voor de bewoners van Strijp-S erg prettig: het ontbreken van een supermarkt in het gebied is daarmee opgelost. Volgens het recente bericht wordt ook snel parkeerruimte gecreëerd: drie lagen van het Veemgebouw worden omgebouwd tot parkeergarage voor omwonenden.

De Vershal heeft ruimte voor 30-35 stands. De meeste plekken zijn al ingevuld, maar Trudo zoekt nog bijzondere lokale ondernemers. De naam van de Philips Fruittuin wordt ook genoemd. Het Veem is vijf dagen per week geopend zijn: van woensdag tot en met zondag. Inderdaad, ook de zondag. Met veel zitplekken zoals bij Brouwerij-cafe Het Veem kun je de gekochte maaltjes ook ter plekke opeten.

Brouwerij cafe Het veem - Vershal Strijp-S

De Vershal is samen met de Feelgood Market, vol verantwoorde food als non-food, een mooie combinatie voor een uitje op die dag. Daarmee ontpopt Strijp-S zich duidelijk als alternatief voor de drukke binnenstad van Eindhoven. In elk geval krijgt Strijp-S Eindhoven met deze ontwikkeling van Vershal Het Veem snel een nieuwe trekker.

Vershal Het Veem - Veemgebouw aan Torenallee Strijp-S Eindhoven

Vershal Het Veem – Veemgebouw aan Torenallee Strijp-S Eindhoven