18/06/2014

Veemgebouw Eindhoven – ruimte voor restaurant & vershal

In de lijn van de Apparatenfabriek, Anton & Gerard is het Veemgebouw het vierde complex in de rij langs de Torenallee op Strijp-S. Dit gebouw is de dichtstbijzijnde bij het Strijps Bultje (de brug van de rondweg Eindhoven over de Zwaanstraat) en de laatste in de rij die wordt gerenoveerd. Hierin komt Vershal het Veem.

Vershal het Veem Strijp-S Eindhoven

Vershal het Veem Strijp-S Eindhoven

 

Het oorspronkelijke plan is om dit pand, wat ooit diende als opslag voor producten van Philips gemaakt in de fabrieken op Strijp-S, in te zetten als parkeergarage van 9 lagen, onderin een Foodcourt, en bovenin enkele appartementen en een rooftop restaurant.

Die plannen zijn iets bijgesteld volgens het bericht van een jaar geleden: in plaats van 9 worden 3 parkeerlagen gerealiseerd en de appartementen en het restaurant zijn uitgesteld. Ondertussen werd in juni 2013 de verbouwing ook aan de buitenzijde zichtbaar: de begane grond inclusief buitenmuren is geheel opengebroken om plaats te maken voor het Food court: Vershal Het Veem. De geplande opening van deze markthal is in september 2015.

Voorjaar Strijp-S - Narcissen voor Veemgebouw

Voorjaar Strijp-S – Narcissen voor Veemgebouw

Wanneer en of het Veemgebouw verder gevuld gaat worden met de appartementen en het restaurant is nog niet duidelijk. Wellicht dat het restaurant van het Blue Collar budgethotel in het Klokgebouw deze functie overneemt.