22/09/2013

Sporten op Strijp-S: skaten, boulderen & fitness

Eindhoven Sportstad, vooral bekend van voetbal (met PSV en FC Eindhoven in Eredivisie en Jupiler League) en het Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep met zwemhelden als Pieter van den Hoogenband, Ranomi Kromowidjojo, Inge de Bruin & Jacco Verhaeren. Maar er is meer, ook op Strijp-S bevinden zich enkele unieke sporten, zoals Area 51 & Monk Boulder Gym.

Area 51 Skatehal StrijpS Eindhoven

Skatehall Area 51 Eindhoven

Area51 is een skatehall midden op Strijp-S, tussen het Ketelhuis en Anton & Gerard in. In 2006 is deze plek geopend na een verhuizing vanaf de wijk Meerhoven bij Eindhoven Airport. Het totale oppervlak van de hal is maar liefs 2800 m2 en gevuld met ramps en pipes.

Area51 is uiteraard geopend voor bezoekers en heeft een klein cafe gedeelte. Vanaf een balustrade kunnen  bezoekers de skaters, hun skatestunts en hun valpartijen in de gaten houden. Met name de jonge skaters zullen de kijkers verrassen!

Monk Boulder Gym

Op Strijp-S bevindt zich een vestiging van Monk Boulder Gym. Boulderen is een sterk in populariteit gegroeide sport, waarbij zonder touw, gordel of andere hulpmiddelen geklimd wordt. De muren zijn tot 4,5 meter hoog, op de grond liggen dikke matten zodat een val hoogstens wat schrik oplevert.

Bij Monk Eindhoven vind je een 200 kleine klimroutes voor alle leeftijden en ervaring. Ook beginners zijn welkom: klimschoentjes zijn te huur, er is een beginnerscursus maar deze is niet eens verplicht.

Fitness in het Klokgebouw en andere bijzondere locaties

Naast deze twee “extreme” sporten kun je voor de conditie of krachttraining op Strijp-S ook terecht bij twee fitnessketens: Basic Fit & Fit for Free. Beiden bevinden zich in het Klokgebouw. Meer in het centrum zijn nog twee fitnessmogelijkheden op een bijzondere locatie: Zo kun je sporten bij HealthCity in het PSV-stadion en terecht bij Train More in de Lichttoren.