05/12/2014

Restaurants op Strijp-S Eindhoven

Klokgebouw en Ketelhuisplein Strijp-S Eindhoven

Klokgebouw en Ketelhuisplein Strijp-S Eindhoven

Om goed en gezellig uit eten te gaan in Eindhoven hoef je niet in je hotel te blijven: Ook Strijp-S biedt meerdere verrassende restaurants. Blikvanger is Radio Royaal, pal naast het Klokgebouw, maar ook het Ketelhuis, Caffee Allee en het Tijdelijk Restaurant zijn goede keuzes voor een smakelijk avondje uit in de Lichtstad. Een nieuwe trekker is restaurant Wynwood met een modern Franse keuken. Aanraders voor een snelle hap of een kleiner budget zijn het restaurant van het Blue Collar Hotel en muziekcentrum PopEi.

Restaurant Strijp-S Einhoven - picknick voor Klokgebouw

Bij mooi weer is picknicken op het gras voor het Klokgebouw ook aan te raden!


Enkele tips voor restaurants op Strijp-S

  • Radio Royaal: Eten in een industriële ruimte, de oude machinekamer van Strijp-S. Zwart-witte tegeltjes en in het midden van een enorme grote machines en transformatoren met tafels daaromheen.
  • Bagels Juice - terras Torenallee - Strijp-S EindhovenBagel & Juice: De tweede vestiging in Eindhoven. Dit restaurant is overdag geopend voor de lunch, maar heeft ook alcoholische versnaperingen. Het terras ligt aan de Torenallee en vangt veel zon: een geliefde plek in de middagpauze of borrel.
  • Ketelhuis:  Wisselend menu met pure smaken van regionale ingrediënten: Het restaurant van André Amaro. Dat betekent uiteraard bij mooi weer rokende barbecues en muziek op het centrale plein op Strijp-S.
  • Caffee Allee: Onderin de Apparatenfabriek heeft Stichting Robin Hood dit bijzondere restaurant geopend. Doel is niet alleen een smakelijke lunch of diner te verzorgen, maar gelijktijdig mensen uit kwetsbare groepen werkervaring op te laten doen. Dat maakt de sfeer ongedwongen en verrassend. Bij de verkiezing beste restaurant van Eindhoven is Caffee Allee als vierde geëindigd!
  • Soul Kitchen: Restaurant SoulKitchen Strijp-SOnderin SAS-3 aan de Torenallee tegenover de gebouwen Anton en Gerard is begin 2015 Soul Kitchen geopend. Het restaurant biedt een menu (vlees, vis of vegetarisch) voor €6,50, met op dat moment verkrijgbare ingrediënten. Tweede maal opscheppen is geen probleem: ‘We willen dé sociale huiskamer van Strijp-S worden‘. Bediening wordt verzorgd door jongeren met ASS vanuit Futuris.
  • Tijdelijk Restaurant: Ondanks de naam al sinds 2008 in vol bedrijf, kun je bij dit restaurant gaan fonduen in de oude omkleedruimtes van Strijp-S. De stijl is geheel retro, met vintage oranje figuren op de borden en boven je tafel nog de authentieke opbergkluisjes. Zelfs de rijen wastafels zijn nog aanwezig.
  • Onder de Leidingstraat Strijp-SOnder De Leidingstraat: Eigenlijk een mini-Vershal. Je kunt in deze kleine, haast mediterraanse,  supermercado je dagelijkse (bio) boodschappen doen of een lunch (af)halen.
  • Natlab: Ook het oude natuurkundig laboratorium van Philips op Strijp-S, nu omgebouwd tot cultureel centrum met huisvesting voor Plaza Futura, Broet en Baltan Laboratories biedt een restaurant. Ideaal om te koppelen met een filmhuis film of theatervoorstelling in hetzelfde pand.

Restaurant Wynwood onderin Gerard op Strijp-S

Eveline Wu heeft op 18 juni 2015 het restaurant Wynwood op Strijp-S geopend samen met chef Wouter van Laarhoven. Zij heeft drie andere succesvolle restaurants in de binnenstad van Eindhoven: Mood aan de Keizersgracht met vlakbij de Kreeftenbar op de Kleine Berg, en het fastfood wokrestaurant Soho aan de Jan van Lieshoutstraat, vlakbij de Markt in het centrum van Eindhoven. Hij is vooral bekend van restaurant De Molen in Kaatsheuvel waarvoor hij in 2008 een Michelinster kreeg. Wynwood biedt een modern Franse keuken voor een vriendelijke prijs.

Dit nieuwe restaurant vindt je onderin Gerard aan de Torenallee, een van de grote oude Philips fabrieken op Strijp-S. In het Eindhovens Dagblad meldt Wu: ‘Ik hoef geen enorme winstmarges. Ik wil goed eten toegankelijk maken voor heel veel mensen.‘ Tip: bij Wynwood kun je ook afhalen.

Wynwood - ook afhaal restaurant op Strijp-S

Met de ontwikkeling van het foodcourt in het Veemgebouw aan de Torenallee en de overige restaurants op Strijp-S, een bijzondere ijszaak Intelligentia ICE, het Koffiehuisje voor de betere espresso, mist alleen nog een ouderwetse supermarkt om de inwendige mens uit & thuis te verzorgen.