13/04/2014

Koningsdag Eindhoven: King-S

Eindhoven is king - Strijp-S King-SSinds de kroning van Koning Willem-Alexander in 2013 viert Nederland geen Koninginnedag op 30 april meer, maar Koningsdag op 27 april. Het oranjefeest in Eindhoven gaat onder de naam Eindhoven = King en is uitgegroeid tot een van de grootste van Nederland met ruim 200.000 bezoekers. De stad biedt voor alle type bezoekers wat wils, van vrijmarkten in de wijken tot de bekende feesten op de Koningsnacht in binnenstad en op Strijp-S.

Koningsdag 2018 in Eindhoven

KING-s op Strijp-S

Ook in 2018 is er weer een KING-S op Strijp-S! Een deel van het programma vindt plaats in het Klokgebouw, maar bij een beetje mooi weer ben je natuurlijk aan het feesten op het ketelhuisplein!

Later meer: het programma is nog niet bekend…

 

Terugblik: Koningsdag 2015 in Eindhoven

KING-S: Koningsdag Strijp-S Eindhoven 2015

Op Strijp-S is er ook genoeg te doen, zeker voor diegene die de grootste mensenmassa willen ontwijken maar nog wel houden van een gezellige drukte. Op het terrein wordt gewerkt met een verkapte entreeprijs van €2,-. Daarvoor krijg je een polsbandje waarmee meteen duidelijk is wie 18+ is en dus alcohol mag bestellen, het opgehaalde geld wordt gebruikt om alle podiums en andere faciliteiten mogelijk te maken.

Enkele highlights van het (muzikale) programma van King-S op Strijp-S op Koningsdag:

  • PACT Festival: Drum n Bass
  • Zodiak Acid Orange: (Voornamelijk) Techno
  • Royal Disco: Speciaal voor kinderen in Popei
  • Ketelhuis/Area51/040 BMX Park: Gericht op familie
  • King-S Carnaval bij Portiersloge: live muziek, gericht op jong en oud

Op Koningsnacht is het Klokgebouw het domein van Klokrock Orange, Klokrock Orange: Rockmuziek. In 2014 met oa Stuurbaard Bakkebaard, Beef & Traumahelikopter, het programma van 2015 is nog niet bekend. Dit jaar zal ook het Blue Collar Hotel voor het eerst een aandeel hebben in de programmering.


Koningsdag Eindhoven = King

Koningsdag Eindhoven is King

Op Eindhoven is King.nl vind je alle details van Koningsdag in Eindhoven. Op King Strijp-S.nl de details van de Oranjefeesten op Strijp-S. Eindhoven wordt steeds populairder en heeft Amsterdam qua sfeer al ingehaald. Boek dus snel je hotel, in het centrum Eindhoven of op Strijp-S.