13/12/2015

Bereikbaarheid Strijp-S Eindhoven: trein & auto

Strijp-S is met het openbaar vervoer uitstekend te bereiken. Over de vrije busbaan rijdt de Phileas (lijn 401 & 402) die je rechtstreeks vanaf Eindhoven Station of Eindhoven Airport hierheen brengt. De bus stopt tussen de gebouwen Anton & Gerard in, midden op Strijp-S. Met de trein kun je ook uitstappen op Station Strijp-S, pal naast het Klokgebouw met daarin het Blue Collar Hotel. Ideaal!

Parkeren op Strijp-S

Kom je per auto, houdt dan rekening met betaald parkeren. Het gemakkelijkste is de parkeergarage naast het Klokgebouw. Houdt hiervoor de straatnaam ‘Philitelaan’ aan. Ook bij de parkeerplaats met de naam Strijp-S Bultje, naast het viaduct langs het Veemgebouw kun je prima (betaald) parkeren. Voor een kort bezoek is parkeren aan de Torenallee zelf, of bij de nieuwe Foodcourt van Vershal het Veem in het Veemgebouw, een prima optie. Hier gelden wel hogere parkeertarieven.

Strijp-S is vanaf de A2 snel bereikbaar, mits er geen files zijn. Of je nu komt vanuit de richting Amsterdam/Utrecht/Den Bosch, de richting Tilburg, vanuit Antwerpen of Maastricht/Weert en Venlo: zorg dat je bij het naderen van Eindhoven kiest voor de Randweg N2. Doe je dat niet en blijf je op de A2, dan maak je een mooie bocht om de stad heen.

Vanaf de richting Amsterdam & Tilburg: Op de N2 kies je voor afslag 30. Zo rijdt je de Tilburgseweg op, die je al snel aan de rechterzijde verlaat: Volg daarna de borden naar Centrum. Aan het einde van de afrit ga je bij de stoplichten linksaf. Je rijdt daarna de Noord Brabantlaan af, ga op de rotonde na het Evoluon linksaf. Zodra je het Klokgebouw aan de rechterzijde ziet ga je rechtsaf.

Vanaf de richting Antwerpen, Maastricht & Venlo: Pak afslag 31 en ga na de afrit linksaf, onder de snelweg door, de Meerenakkerweg op. Bij het kruispunt met de Hovenring (de bekende ‘zwevende’ fietsrotonde boven het wegdek) ga je rechtsaf de Noord Brabantlaan op. Deze rij je helemaal af tot je op de rotonde na het Evoluon linksaf gaat. Zodra je het Klokgebouw aan de rechterzijde ziet ga je rechtsaf.