08/04/2015

Strijp-S Bowling Suite – Concept Hotel

Wellicht geïnspireerd door de bijzondere bowlingavonden van Club Lebowski in het Klokgebouw heeft architect Jochem Heijmans een creatieve invulling bedacht voor de rode loopbrug bij de Apparatenfabriek. In deze laatste loopbrug van Strijp-S ziet hij een echt bowlinghotel. Eerder werkte dit bureau ook de plannen voor het Blue Collar Hotel uit.

Apparatenfabriek - Loopbrug als BowlinghotelDe ruimte van 42 meter lang hangt 9 meter boven de straat tussen de oude Philips fabrieken. Hierin passen volgens de plannen van Heijmans drie suites, een grote privébar,  en… een echte bowlingbaan van 20 meter.

Naar een goede invulling van deze onverwachte ruimte midden op Strijp-S wordt al langer gezocht. Trudo en Park Strijp Beheer hebben al meer plannen voor gebruik van de loopbrug ontvangen, maar hebben het te druk, zo meldt Studio040. Heijmans zou zelf een hotelexploitant zoeken om het idee verder uit te werken.

Volgens het artikel van het Eindhovens Dagblad wil de architect met dit concept op zijn minst de discussie weer nieuw leven in blazen. In elk geval weet hij met dit bijzondere hotel veel jongere fans van Strijp-S te raken. Wat daarom de grootste trekker is van dit concept: de bijzondere plek van de bowlingbaan, of juist het uitzicht vanuit je eigen Big Lebwoski suite over de Torenallee?