19/04/2015

PSV – Voetbalwedstrijd met overnachting

Voetbalwedstrijd in PSV-stadion EindhovenDe voetbalclub van Eindhoven is natuurlijk PSV, voluit Philips Sport Vereniging. De naam zegt het al: opgericht door Philips in 1913 voor haar medewerkers met voetbal als een van de sporten. Nu zijn er dan ook meer sportclubs in de regio met de naam PSV, waaronder een zwemteam. 

De club heeft als een van de weinige uit de eredivisie nog een voetbalstadion in het centrum van de stad. Het PSV-stadion ligt net ten westen van het winkelcentrum en het NS-station, halverwege de route naar Strijp-S. De Eindhovense voetbaltempel bevindt zich al vanaf de oprichting op deze plek: Frits Philips heeft hier als 5-jarige nog de eerste aftrap mogen nemen. Het trainingscomplex De Herdgang bevindt zich in Noord Eindhoven, in een bosrijk gebied vlakbij de Philips Fruittuin.

Voetbalwedstrijd PSV met hotel

Bij elke thuiswedstrijd lopen de supporters massaal vanaf het centrum via de Mathildelaan naar het Stadion: de sfeer is dan ook heel bijzonder een een stuk gezelliger dan bij menigeen voetbalclub uit de Randstad. Bij ‘kleine’ wedstrijden of de eerste poulewedstrijden op Europees niveau zijn vaak nog kaarten te koop.

Hotels dichtbij het stadion zijn bijvoorbeeld het Intell Art Hotel aan de Mathildelaan, langs de route naar het stadion. Na afloop van elke wedstrijd – zeker bij winst – kan het nog laat worden in de uitgaansgebieden, zoals rond het Wilhelminaplein met daaraan Hotel La Reine. Voor een mooi beeld, bekijk de sfeerimpressie van het kampioensfeest 2014/2015!