16/03/2015

High Tech Campus Eindhoven

High Tech Campus Eindhoven - The StripMet het vertrek van Philips uit Eindhoven ging niet alleen de verboden stad Strijp-S open, maar ook het terrein van het beroemde Natlab werd meer en meer publiek domein. De zogenaamde High Tech Campus, aan de rand van de stad tegen Waalre aan, biedt meer en meer horeca. Geniet in de zomer van de plek van The Strip aan het water: zeker in combinatie met een evenement een bezoekje waard!

Op ’s werelds slimste vierkante kilometer bevinden zich vele technologiebedrijven en de bijbehorende kenniswerkers uit alle windstreken. Dat trekt al snel een bijzondere combinatie van horeca aan: zo huisvest de High Tech Campus bijvoorbeeld ook een Starbucks. Deze vestiging van de bekende koffieketen is onderdeel van The Strip: een 400 meter lang gebouw met horeca, een fitness, en een conferentie centrum, gelegen aan het water in het midden van de Campus.

Naast deze Starbucks kent The Strip ook een bijzondere Albert Hein en restaurants als het Grand Cafe The Colour Kitchen, de broodjeszaak Subway, themarestaurants Love My Curry, Al Fresco, The Lounge, The Mart & Daely. Met uitzondering van The Colour Kitchen zijn deze restaurants eigenlijk alleen geopend tijdens de lunchuren of speciale evenementen.

Evenementen, bereikbaarheid & hotel

De High Tech Campus is vooral het domein van de expats en werknemers: er zijn geen woningen of hotels & ’s avonds is het terrein niet altijd open en toegankelijk. Hou dus de agenda in de gaten: gelukkig zijn er vaak gratis te bezoeken (kennis)evenementen. 

Ben je op zoek naar een overnachting, dan zijn eigenlijk alle hotels in het centrum Eindhoven geschikt: Vanaf de High Tech Campus rijdt een bus met hoge frequentie rechtstreeks naar het station. Met de auto is ook een optie: Parkeren op de campus is gratis en met de ligging aan de A2/N2 zijn hotels zoals Van Der Valk Eindhoven, Novotel of Campanile ook prima als slaapplek.