01/10/2013

Lichtfestival GLOW Eindhoven 2015

GLOW EindhovenBegin november vindt in Eindhoven het lichtfestival Glow plaats. In de binnenstad is een route opgezet waar gedurende een week bijna 500.000 bezoekers genieten van vele lichtkunst objecten. 

De objecten variëren van kleine inpandige installaties tot indrukwekkende projecties op gebouwen. Vanwege de drukte is het aan te raden de route in twee avonden te lopen. In 2012 is er bovendien GLOW-S bijgekomen met in en rond het Klokgebouw met meer experimentele (indoor) lichtkunst.

Glow Run Eindhoven 2015

Elk jaar wordt er wel iets nieuws toegevoegd aan Glow. Voor de 10e editie in 2015 is dat een speciale afsluiter met een Glow Run: Een funloop van 5,5 km over de route van Strijp-S naar het Stadhuisplein.

Er is plek voor slechts 2500 deelnemers. Deze hardlopers krijgen een speciaal lichtgevend shirt en vormen daarmee zelf een kunstobject: een bewegend lichtsnoer langs de mooiste lichtkunstwerken in het centrum van Eindhoven. Meedoen? Koop snel een ticket: voor €27,50 loop je mee, inclusief lichtgevend shirt met je naam erop.

De start is om 23:00 uur ’s avonds op Strijp-S, een spetterende afsluiting op het Stadhuisplein. Heb je geen van de 2500 tickets kunnen bemachtigen, belooft deze run ook als toeschouwer veel moois. De lopers worden namelijk ook uitgedaagd om te zorgen dat ze extra veel shinen. Zorg dus dat je op 14 november in Eindhoven bent!

Gezien het hoge aantal bezoekers en de lange route: boek tijdig een hotel. Onze tip: ART hotel of Pullman Eindhoven Cocagne, beide direct gelegen aan de route.

> GLOW Eindhoven