07/11/2016

GLOW Lichtfestival Eindhoven 2019: Living Colors

Van 9 t/m 16 november 2019 vindt in Eindhoven weer het lichtfestival GLOW plaats. Het thema van 2019 is ‘Living Colors’ en kent ook dit jaar weer een looproute die gratis te volgen is.

Dit jaar is er nieuw element aan het festival toegevoegd: de Lightlabs. Eindhovense designers, bedrijven en instellingen trekken samen met talenten op om op GLOW nieuwe lichtprojecten te tonen. 

Usine in de Lichttoren tijdens Glow Eindhoven

GLOW projectie op de Lichttoren met daarin Usine

Voor je hotelovernachting is dat, mits je tijdig boekt, wel weer gemakkelijk. Je hoeft immers niet eerst naar Strijp-S en kunt het GLOW festival gemakkelijk in delen meepikken: ideaal vanwege drukte of eventuele regenbuien.

Boek nu een hotel in de buurt van Strijp S Eindhoven

GLOW Route 2019

De start van de route is bij de Paterskerk en heeft een lengte van ongeveer 5 km. Met pauzes voor foto’s en opstoppingen vanwege de drukte moet je rekening houden met 2 tot 3 uur lopen. Vanaf de kruising van de Tramstraat en Kanaalstraat loop je door het nieuwe DomusDela, via de Dommel richting de Dela, door het Karel Vermeerenplantsoen & de Smalle Haven over de Stratumsedijk door het Van Abbemuseum. Inderdaad dóór het Van Abbemuseum: je neemt meteen je boordnodige portie hedendaagse kunst mee.

Bij het verlaten van het museum loop je door het park via de Paradijslaan,  naar de Bergstraat en de Kleine Berg. Via het Clausplein kom je bij het Wilhelminaplein uit. De route van Glow loopt verder via de Steentjeskerk richting het Philips Stadion. Ook dit jaar is in het voetbalstadion weer een show waarvoor betaald moet worden. Tickets hiervoor zijn vanaf 1 oktober 2019 te koop.

Vervolgens loop je via de PSV laan, de Ventosalaan en het Victoriapark naar de Markt. De route gaat daar de Heuvelgalerie in om over de Vestdijk weer bij het startpunt bij de Paterskerk uit te komen.

Bezoekers aan eerdere edities van GLOW kunnen zich de drukte bij oversteekpunten, zoals bij de Effenaar Eindhoven en de Dommelstraat goed herinneren. Dit jaar is er gelukkig besloten in de avond vele straten voor (gemotoriseerd) verkeer af te sluiten. Denk daar dus ook aan bij een bezoek per auto aan de stad. Naast de optie op een hotelovernachting biedt de NS dan gelukkig ook speciale GLOW arrangementen.