07/11/2016

GLOW Lichtfestival Eindhoven 2016

Van 12 t/m 19 november 2016 vindt in Eindhoven weer het lichtfestival GLOW plaats. Dit jaar met twee routes die ook in delen te lopen zijn. Want met de verwachting voor een half miljoen bezoekers voor in de binnenstad is het haast onmogelijk de vele lichtkunst objecten in een avond te zien. 

Usine in de Lichttoren tijdens Glow Eindhoven

GLOW projectie op de Lichttoren met daarin Usine

In 2012 is er bovendien GLOW-S bijgekomen met in en rond het Klokgebouw met meer experimentele (indoor) lichtkunst. Dit jaar is deze tak van naam veranderd naar GLOW NEXT en zijn de kunstwerken voor dit deel op en rondom de TU/e campus geplaatst. Er is dus geen GLOW meer op Strijp-S, maar is alles bij het centrum van Eindhoven te vinden.

Voor je hotelovernachting is dat, mits je tijdig boekt, wel weer gemakkelijk. Je hoeft immers niet eerst naar Strijp-S en kunt het GLOW festival gemakkelijk in delen meepikken.

Boek nu een hotel in de buurt van Strijp S Eindhoven

GLOW Route 2016

Of beter gezegd, GLOW routes. De reguliere wandeling voert je dit jaar vanaf het Station Eindhoven langs de Witte Dame, over de Keizersgracht en het Stadhuisplein, en zo via Stratumseind, de Markt, de Dommelstraat en door het Dommeltunneltje via het NS station weer terug. De GLOW NEXT route overlapt de Dommelstraat en het Dommeltunneltje en verder over de campus van de Technische Universiteit.

Bezoekers aan eerdere edities van GLOW kunnen zich de drukte bij oversteekpunten, zoals bij de Effenaar Eindhoven en de Dommelstraat goed herinneren. Dit jaar is er gelukkig besloten in de avond vele straten voor (gemotoriseerd) verkeer af te sluiten. Denk daar dus ook aan bij een bezoek per auto aan de stad. Naast de optie op een hotelovernachting biedt de NS dan gelukkig ook speciale GLOW arrangementen.