20/11/2013

Feestdagen in Eindhoven: Shoppen, Kerstwintercircus, Fakkeltocht en meer

18 septemberplein EindhovenMet onder andere de Dutch Design Week, STRP-festival & het lichtfestival Glow heeft Eindhoven enkele flinke publiekstrekkers in huis. Maar ook daarbuiten is de stad een bezoekje waard, bijvoorbeeld vanwege haar winkels en diverse kleinere activiteiten. Zoals het Fijne Feestdagen Festival dat de binnenstad in een gezellige wintersfeer brengt.

Zo staat er op de Markt naast de verwarmde terrassen een kunstijsbaan, in 2012 nog grootst verlicht. Buiten de extra koopzondagen zijn er diverse activiteiten, zoals muziek op een podium en een glamour fashionshow in de overdekte Piazza (waar oa de Zara & H&M gehuisvest zijn) en diverse kerstmarkten.

Eindhoven heeft naast de bekende namen ook een Bijenkorf en een Primark. De kledingzaak The Sting heeft een bijzondere entree met rijk aangelichte roltrap & lift. Naast de Piazza shop je ook in de Heuvelgalerie overdekt, maar laat je vooral ook verrassen door de kleine winkeliers in De Bergen. Shop ‘till you drop!

Bezoek het Kerstwintercircus en loop mee met de Fakkeloptocht

Daarnaast zijn er enkele bijzondere activiteiten: Bezoek het kerstwintercircus of loop mee met de fakkeloptocht op kerstavond. HetInternationaal Kerstwintercircus brengt elk jaar de beste Fakkeloptocht Eindhovencircusacts naar het Parktheater. Geniet overdekt van de beste acrobatiek, jongleurs, clowns & dressuuracts. Dit circus is een jaarlijkse traditie die in 2013 haar 43-ste editie beleeft.

Een andere traditie is de Fakkeloptocht voor vrede, vrijheid en verdraagzaamheid die op 24 december wordt gelopen. Deze tocht is ontstaan als antwoord op aanslagen op migranten in het Duitse Scholingen in 1992. Op kerstavond verzamelen duizenden Eindhovenaren zich op het Wilheminaplein en lopen dan via het Vonderkwartier, De Bergen en het Centrum een rondje binnenstad, om daarmee de veelzijdigheid van Eindhoven te benadrukken. Een mooie avond om even stil te staan bij de kerstgedachte.