15/05/2015

Dutch Technology Week

Dutch Technology Week Eindhoven 2015Naast de Dutch Design Week (DDW) in het najaar kent Eindhoven, of beter gezegd de Brainport Regio, ook een special week gericht op de andere sterke pijler van de stad: de Dutch Technology Week. In 2015 vindt de vierde editie plaats van 31 mei t/m 6 juni 2015. voor de 4e keer de meest wonderlijke en innovatieve technologieverhalen tijdens de Dutch Technology Week (DTW).

In deze week zet Brainport, de regio rond Eindhoven, de producten en prestaties van de high tech industrie in de etalage. Het onderwijs, bedrijven en overheid zetten daarbij de deuren open voor bezoekers om zelf techniek te ervaren.

De groei van dat aantal bezoekers aan de Dutch Technology Week zegt genoeg: zowel nationaal als internationaal worden de prestaties op high tech gebied gezien. Geen smartphone zonder de chipmachines van ASML. Geen luchthaven zonder de bagagesystemen van Vanderlande, de innovaties op Strijp-S, de patententsunami van de High Tech Campus. De hele agenda staat online, hieronder de highlights: vergeet niet tijdig je hotel te boeken!

Boek nu een hotel in de buurt van Strijp S Eindhoven

DTW 2015: Activiteiten op Strijp-S

Op Strijp-S is veel te zien en vooral ook te doen tijdens de Dutch Technology Week, zoals in het Klokgebouw & NATLAB:

  • QuizNight XL: Ga op 4 juni in teams van 5 personen de strijd aan met 1250 deelnemers! In het Klokgebouw word je stevig ondervraagd over wetenschap en techniek.
  • Science Hack Day: een 32 durend event bij Baltan Laboratories in het NATLAB waar designers, developers, scientists en elkaar ontmoeten en samenwerken om bestaande technologie te hacken en te experimenteren.
  • DoorDenkers “Slimmer Leiderschap”. Een speciaal avondseminar – met diner – in het Evoluon. Presentatie is in handen van Remco Claassen en Jim Stolze.
  • Night of the Nerds: jongeren ontmoeten hier the brightest minds minds in technology and creativity. Denk aan workshops met oculus rift, robots, virtual reality, gaming, 3d-printen, bio-art, augmented reality, sensortechnologie, sound design bij films, coding, interactieve installaties, kinect, nanotechnologie, beroepen van de toekomst en nog heel veel meer.
Jury Dutch Technology Week Eindhoven 2012

Jury Dutch Technology Week Eindhoven 2012

DTW 2015: tips in centrum Eindhoven

  • Philips Museum: Speciale workshops van Continium op zondag 31 mei. Ga 3D doodlen, een Solar Bug Race en maak een bibberrobot.
  • Internet of Things event: Op de Strip van de High Tech Campus vind je op dinsdag 2 juni presentaties, workshops en meer rond IoT.
  • DAF Trucks: Bezoek de fabrieken van deze vrachtwagengigant uit Eindhoven, de productielijn en de DAF-experience.
  • Bright Night “Tech x Design”: Voor de 26-ste editie komt Bright Night weer naar Eindhoven. Op de High Tech Campus hoor je over de mooiste en meest innovatieve voorbeelden op het snijvlak van technologie en design. Ook vindt de geroemde Uitpakparty gadgetshow plaats.
  • Festival Muziek op de Dommel: op zaterdag 6 en zondag 7 juni op het TU/e terrein in het groen van de Dommel geniet je van lokale en regionale orkesten, koren en ensembles, masterclasses, Tania Kross, het Ayur Trio, Auletes met Tania Kross, hiphopdansers en een stralend kunstwerk dat ter plekke gebouwd wordt. Voor kinderen/families:  familievoorstelling Peter en de Wolf van het Philharmonie Zuid-Nederland samen met acteur René Groothof en een speciale kindermuziektuin.