01/10/2013

Dutch Design Week Eindhoven 2017: ‘Stretch’

Eindhoven maakt zich klaar voor de Dutch Design Week: Ook in 2017 verwacht de designhoofdstad van Nederland weer over de 200.000 bezoekers. Bracht 2016 295.000 mensen, dit jaar is er meer en meer aandacht voor Internationalisering en darmee internationale gasten. 

Het thema is dit jaar ‘Stretch’. In het persbericht licht Martijn Paulen, directeur Dutch Design Foundation, dit toe: ‘De wereld van vandaag is complex en er liggen grote uitdagingen. Ontwerpers hebben revolutionaire ideeën en innovatieve oplossingen voor de toekomst. Soms inspirerend, soms confronterend. Dutch design is in die zin yoga voor de hersenen. Rekoefeningen voor wie niet vast wil roesten.

Hotspots tijdens de DDW 2017:

  • Duik de drukte en de verplichte nummertjes in op het populaire Strijp-S met onder andere het Klokgebouw en het Veemgebouw voor het klassieke programma,
  • Let op de specials en de ruwe producten bij de werkplaatsen & designshops op Sectie-C in Tongelre in het oosten van Eindhoven,
  • Voor inspiratie en nieuwe trends bekijk je de (soms wat ruwe) afstudeerprojecten op de Graduation Show in de Design Academy in het centrum.

Belangrijkste details voor Dutch Design Week 2017:

  • De editie van 2016 vindt plaats van 21 t/m 29 oktober 2017.
  • Ook dit jaar is het programma aangevuld met een uitgebreid muziekfestival.
  • De Dutch Design Awards worden in de Effenaar uitgereikt en zijn te zien in het Veemgebouw.
  • Veel locaties zijn gratis te bezoeken, voor de award & graduation show en andere grote tentoonstellingen is een passe-partout nodig. Koop deze online, en daarmee kun je alle locaties bezoeken. Tip: inclusief concerten met uitzondering van de specials.
  • Reserveer nu vast je hotelkamer in Eindhoven: Tijdens de DDW zijn de hotels altijd vol.

Boek nu een hotel in de buurt van Strijp S Eindhoven

Muziekfestival Dutch Design Week 2017

DDW Music vindt ook in 2017 weer plaats. De optredens, een aanvulling op het reguliere programma met onder andere de Design Awards & de exposities is een uitbreiding van het eerdere concept DDW Music Specials, waarin de Effenaar en Muziekgebouw grote concerten van bijzondere acts organiseerden.

Deze waren soms op bijzondere locaties zoals de Augustijnenkerk vlakbij het Pullman Hotel of zelfs Kraftwerk in het Evoluon. Deze shows krijgen nu opvolging met kleinere performances van ruim 50 artiesten op verschillende locaties in het centrum van Eindhoven zoals het Van Abbemuseum, Stroomhuis,Het Gaslab en Nul Zes.

De line up wordt 6 september 2017 bekend gemaakt.

 

> Dutch Design Week
Boek nu een hotel in de buurt van Strijp S Eindhoven