09/03/2015

Concert, dance & muziek: Klokgebouw, Effenaar, Muziekgebouw

De muziekliefhebber komt in Eindhoven goed aan zijn trekken. De stad kent meerdere podia zoals het Muziekgebouw & de Effenaar in het centrum en Popei & het Klokgebouw op Strijp-S. Daarnaast vinden er meerdere festivals plaats in en rond de stad, met The Flying Dutch, We Are Electric en natuurlijk Extrema Outdoor als bekendste namen.

dEUS tijdens PIAS Nights in Klokgebouw Eindhoven

dEUS in Klokgebouw Eindhoven

 

Concertzalen en muziekpodia op Strijp-S

Op Strijp-S is genoeg te doen op muzikaal gebied. de aanrader voor een budgethotel op deze locatie is natuurlijk het Blue Collar Hotel in het Klokgebouw, al is een hotel in het centrum van Eindhoven ook prima. Na een concert is de keuze voor een afzakkertje op Stratumseind, de Markt of de Dommelstraat natuurlijk snel gemaakt. Tip: Klik op de titels om de agenda van de locaties te bekijken, indien beschikbaar.

 • Klokgebouw

  In de hal van dit gebouw vinden regelmatig optredens plaats. Voor (rock)muziek lijkt de zaal zich minder te lenen, voor dance des te beter. We Are Electric is hier groot geworden en gaat in 2015 over op een tweedaags festival bij recreatieplas E3-strand in Eersel. Ook Awakenings heeft hier regelmatig zijn thuis.

 • Popei

  Ook in het Klokgebouw bevindt zich dit platform voor (jong) muziektalent. Naast diverse oefenruimtes organiseert de locatie ook regelmatig kleine festivals met bijzondere artiesten. Het cafe-restaurant is een smakelijke aanrader met stevige burgers.

 • Area51

  In een van de oude hallen tussen het Klokgebouw en de gebouwen Anton & Gerard zit Area51. Een paradijs voor skaters en ook steeds vaker de plek voor indie/garagerock of underground dance.

 • Outdoor Dance 2015: The Flying Dutch & Faithless

  Een nieuw festival op drie plaatsen in Nederland tegelijk: The Flying Dutch op Strijp-S was binnen no-time uitverkocht. Gelukkig kwam kort daarna het nieuws van een reünie optreden van Faithless. Strijp-S als outdoor evenemententerrein lijkt ondanks het vetrek van Brabant Open Air in 2015 veilig gesteld.

Concertzaal en muziekcentrum in centrum Eindhoven

Naast de grote zaal van het Klokgebouw bevinden de overige grote concertzalen zich in het centrum van Eindhoven. Het Muziekgebouw en de Effenaar genieten daarbij landelijke bekendheid. Als aanrader voor overnachting komen Pullman of Hamshire Hotel Crown al snel in beeld.

 • Muziekgebouw Eindhoven

  Klassieke muziek maakt allang niet meer de dienst uit in dit bijzondere concertgebouw. Ook jazz – met de gratis Blue Note sessies op zaterdagmiddag in de Stadsfoyer – en popmuziek vindt zijn plek in de Kleine of de grote DLL zaal. Het Muziekgebouw bevindt zich in centrum Eindhoven aan de Markt.

 • Dynamo EindhovenDynamo en Happy Italy Catharinaplein Eindhoven

  Jongerencentrum Dynamo ligt aan het Catharinaplein in het centrum van Eindhoven en richt zich op talentontwikkeling voor jongeren. Binnen de hoofdstromingen dance, urban en rock worden de rauwe randen opgezocht. In het pand vlakbij Stratumseind zijn dan ook regelmatig concerten en optredens passend bij deze subculturen. Denk naast metal – Dynamo is vanuit verleden wereldwijd bekend door Dynamo Open Air – aan breakdance battles en zelfs paalfitness.

 • Poppodium Effenaar

  De switch van fabriekshal naar de grote zwarte kubus aan het einde van de Dommelstraat was voor veel Eindhovenaren even wennen, maar de Effenaar heeft zich als uitstekende concertzaal bewezen. In de kleine zaal vinden ook regelmatig specials plaats zoals Comedy, de grote zaal de plek voor veel topartiesten en feesten. Het muziekcafe biedt vaak een verrassende hap.

Concertzaal Effenaar Eindhoven

Dancefestivals in Eindhoven

In en rond Eindhoven zijn diverse dancefestivals te vinden. Deze trekken bezoekers vanuit heel Nederland en tijdig reserveren van een hotel is dan ook aan te raden. De bekendste namen: