26/07/2015

Budget tips: van goedkoop hotel tot dagje uit

Een stedentrip in eigen land? Eindhoven staat dan wellicht verrassend hoog op de lijstjes. Alhoewel, de inwoners wisten het al lang, de rest van Nederland is nu ook dankzij evenementen als de Dutch Design Week en het lichtfestival Glow, het nieuwe elan met de restaurants, NATLAB & Klokgebouw op Strijp-S en de herontdekking van de musea zoals het Van Abbe, DAF & Philips Museum. Veel keuze!

Restaurant Strijp-S Einhoven - picknick voor Klokgebouw

Bij mooi weer is picknicken op het gras voor het Klokgebouw ook aan te raden!

Qua hotels is met de vernieuwde luxe hotels van Pullman en Van Der Valk in het topsegment of juist het karakteristieke budgethotel Blue Collar is er voor elk budget een overnachting te vinden. Daarmee bespaar je geld om juist de stad te verkennen. Bekijk alle budgethotels hier.

Budget tips voor een dag of goedkoop weekend Eindhoven:

  • Glow Eindhoven & Glow-Next op Strijp-S: Trek twee avonden uit voor een wandeling langs de lichtkunst van Glow in het centrum van Eindhoven, en pik ook het experimentele Glow Next op Strijp-S mee. Enige kosten: een glas (of twee) glühwein van de standjes naast de route. Ook is er elk jaar een speciaal Glow-cafe langs te route.
  • Feelgood Market op Strijp-S: Elke maand op zondag, bij mooi weer op het Ketelhuisplein en bij slecht weer in het Klokgebouw. Op de marktkramen (vintage) kleding tot biologisch eten. En vooral veel gezelligheid dankzij een groot terras en de geur van Amaro’s barbecue. Vrij toegankelijk, behalve het bier.
  • Stadswandelpark: Net ten zuiden van het centrum van Eindhoven, vlakbij het Parktheater, kun je lekker luieren in het Stadswandelpark. In het park veel kunst en monumenten, en ook het Dr. A.F. Philips Observatorium. Haal vooraf wat eten bij de supermarkt voor een budget uitje. Het is nog net geen dagje strand.
  • Meneer de Boer: Een heerlijk huiselijke sfeer in dit vintage lunchrestaurant. Smeer zelf een boterham (Lekker goedkoop maar wel zo smakelijk) of laat je verwennen met de bijzondere tosti’s. Je vindt Meneer de Boer in het centrum van Eindhoven, vlakbij de winkelstraatjes van De Bergen.
  • Vapiano & Happy Italy: Twee Italiaanse restaurants aan/vlakbij het Catharinaplein in het centrum. Goedkoop maar gezond diner: Beiden maken de pizza of pasta vers. Pak bij Happy Italy ook een simpele antipasti, loop bij Vapiano de trap op voor het terras op het dak. Let op, beiden kennen vaak een rij.
  • Park Hilaria: De kermis van Eindhoven begin augustus. Natuurlijk kun je in elke attractie gaan, maar alleen al slenteren over het terrein is genoeg vermaak. Alles is gecentreerd op de Kennedylaan vlakbij Station Eindhoven. Er zijn twee feesttenten met vele optredens, van dance tot Hollands.