05/07/2015

Bioscoop: Pathe, JT Eindhoven & Servicebioscoop Zien

Hoewel Eindhoven in het Zuiden van Nederland ligt, heeft de stad ook gewoon het Nederlandse klimaat. Of je nu even de warmte wil ontvluchten tijdens een zonnige (na)zomer of juist de regen wil ontwijken: een filmpje kijken in de bioscoop is dan altijd een goed alternatief voor de hotelkamer.

Eindhoven kent drie reguliere bioscopen: Pathé, Zien & JT. Daarnaast kun je voor de typische filmhuis-films terecht bij het Natlab op Strijp-S. Tip: Pak een van de Buitenfilms mee in de zomer.

 • Pathe
  De bioscoop van deze bekende keten vind je vlakbij het station van Eindhoven, aan het begin van de Dommelstraat. Met 8 zalen is dit de grootste bioscoop van de stad. 7.1 Dolby Digital, IMAX en natuurlijk 3D met een bril. Zowel bij de ingang als op de derde verdieping wordt popcorn en meer verkocht. Bovenin is alleen open op drukke dagen: daar kun je ook de tijd verdrijven met enkele spelconsoles. Let op: Na de film word je meestal direct naar buiten geleid. Op tijd naar de toilet!
 • Servicebioscoop Zien
  Aan de Keizersgracht,, richting de Bergen, vind je Servicebioscoop Zien. Dit is een oudere bioscoop, maar zoals de naam al zegt, ingericht op wat extra service. Je kunt tijdens de film je cola, popcorn of anders bestellen vanuit je ruime stoel.
 • VUE, voorheen JT Eindhoven
  Deze spiksplinternieuwe bioscoop vind je aan de Nieuwe Emmasingel, vlakbij de Blob & de Lichttoren in het centrum van Eindhoven. Naast de bekende 3D is deze bioscoop vooral indrukwekkend door de 3D geluidsinstallatie in de grote zaal: Dolby Atmos. Met name bij actiefilms niet te missen!
 • Natlab
  De films bij Natlab zijn meestal duidelijke filmhuis films. Napraten in het gezellige cafe-restaurant is dan ook niet verplicht, wel aangeraden. Natlab organiseert samen met Studium Generale ook filmavonden in de Zwarte Doos op de TU/e campus.
  Tip: in de zomer kun je lekker buiten genieten van de bekende buitenfilms. Voorheen bij Plaza Futura aan de Leenderweg, nu op de binnenplaats achter het Natlab op Strijp-S. Neem je eigen klapstoel mee zodat je zeker bent van een plek!