01/10/2013

Eindhoven

Eindhoven is de vijfde stad van Nederland en staat (internationaal) meer dan ooit in de spotlight. Niet voor niets. Zowel cultureel als zakelijk gaat het Eindhoven en de directe omgeving voor de wind dankzij de unieke combinatie design & technologie. De regio werd in 2011 uitgeroepen als Slimste Regio van de Wereld en maakt naam als Design hoofdstad van Nederland.

Eindhovense iconen - lichttoren, evoluon, admirant

Eindhovense iconen – De Lichttoren, het Evoluon & de Admirant

Eindhoven als feniks

De stad heeft de afgelopen jaren een metamorfose ondergaan. Toen eind vorige eeuw veel Philips fabrieken onder andere op Strijp haar deuren sloten kreeg de stad een klap. Een gapend gat in het hart van de stad en vele werkelozen. Als een feniks heeft de stad zich weer opgericht en is juist dat gat op Strijp-S nu een culturele en zakelijke hotspot. De oude Philips fabrieken hebben een nieuwe bestemming gekregen. Vele kleine creatieve bedrijven hebben hun plek, onder andere in het Klokgebouw.

De imposante Witte Rug, met de gebouwen Anton en Gerard, is nu een groot wooncomplex met bijzondere loft-woningen. In de apparatenfabriek bevindt zich Cafee Allee, Seats2Meet Strijp-S en het kantoor van Capital D. Deze laatste organiseert jaarlijks de Dutch Design Week waarin Eindhoven en Strijp-S in het bijzonder duizenden zakelijke en toeristische bezoekers trekt.

18 septemberplein Eindhoven

Eindhoven: Technologie, Design & Kennis

Met de internationaal hoog aangeschreven Design Academy en de Dutch Design Week is de positie van Eindhoven als design hoofdstad verklaard. Maar design is meer, Eindhoven zoekt meer en meer de overlap tussen design en techniek. Op de Hightech Campus bevinden zich vele technisch hoogwaardige bedrijven. Hier draait het om innovatie, om kennis. Samen met de Technische Universiteit Eindhoven en vele expats zorgt dat ervaar dat Eindhoven de hoogste patent-dichtheid heeft van het land.

Gelukkig ligt Eindhoven ook “gewoon” in Brabant, wat het een gezellige bourgondische stad maakt. Op Strijp-S kun je bijvoorbeeld genieten van de gerechten bij Radio Royaal in het ketelhuis. Culinair rebel André Amaro is ook vaak te vinden op Strijp-S. In de stad zelf vind je gezellige terrassen op de Markt en in de Bergen-buurt. Ook in de wijken buiten het centrum zijn diverse leuke cafe’s te vinden. Zoals het Rozenknopje, Casino of de Gouden Bal.

Vraag het gewoon een van de Eindhovenaren op straat!